A betegség tünetei

Már megvizsgáltuk, hogy melyek azok a tényezők, amik kiválthatják a Candida túlzott elszaporodását, most itt az idő, hogy megnézzük, hogy milyen problémákat okoz, ha e gomba túlzottan elszaporodik a szervezetben.

A Candidát a betegségek nagy illuzionistájának tartják, hiszen bármilyen kórképek képes előidézni: mivel minden szerben képes elszaporodni, ezért szinte képes előidézni az összes létező tünetet. Ezért van az, hogy sokszor a szakembereket is átveri, hiszen első látásra tűnhet egyszerű ételallergiának vagy akár bőrbetegségnek is. Áldozatai eleinte csak rosszul érzik magukat, de nem tudják, hogy ennek mi is tulajdonképpen a kiváltó oka. Később állapotuk tovább romolhat…

Már Hippokratész is feljegyezte, hogy a Candida legtipikusabb tünetei közé a különféle kiütések és a nőknél jelentkező folyás és hüvelygyulladás tartozik. Mindezek ellenére napjainkban általában későn diagnosztizálják a betegséget, aminek a Candida villámgyors terjedése az oka: a szervezetben bárhol képes telepeket alkotni, ennek következtében a test bármely pontján képes elváltozásokat, betegségeket előidézni. Nézzük meg először, hogy melyek a legáltalánosabb tünetei a betegségnek.

A beteg állandó rosszullétre panaszkodik, de ennek nincs valódi oka és a különféle kezelések sem hoznak megoldást. A legyengült immunrendszer következtében a beteg letargiában szenved, fáradékony, rosszkedvű és kimerült. Egyre feledékenyebb, szétszórtabb és bizonytalanabb. A Candidával küszködő egyént nagyon könnyű kihozni a sodrából, hiszen általános rossz közérzetének köszönhetően a tolerancia-küszöbe is sokkal alacsonyabb.

Ha a Candida az emésztőszervrendszerben szaporodik el, akkor a beteg gyomorégést, haspuffadást, gázképződést tapasztalhat. De ezenkívül jelentkezhet alhasi fájdalom, hasi görcs, hasmenés vagy székrekedés is. A betegség komolyabbá válása esetén még gyomorfekély és vastagbélgyulladás is kialakulhat.
Számos női problémát is képes előidézni e betegség: folyás, égő érzés, viszketés jelentkezhet, de nem ritka a gyakori felfázás és a hólyaghurut sem. A Candida beteg képes PMS-tüneteket is produkálni, menstruációja pedig rendszertelenné válik. Súlyosabb esetben méhnyálkahártyája begyulladhat és petefészkén ciszták alakulhatnak ki.

A Candida bőrproblémák okozója is lehet: kiütések, viszkető bőrfelületek, vörösödés jelentkezhet. A férfiaknál prosztatagyulladást idézhet elő, a gyerekeknél hiperaktivitást, álmatlanságot, tanulási nehézségeket okozhat.

Produkálhat látásromlást, izomfájdalmat, allergiás reakciókat válthat ki, hajhullást, testsúlycsökkenést idézhet elő.

Jól láthatjuk, hogy e betegség tünetei rendkívül szerteágazóak. Ha valamelyiket tapasztaljuk, akkor mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat és ha nem találnak semmilyen szervi elváltozást, akkor Candidára kell gyanakodnunk.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-0% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1790 Ft
1790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!