Candidadieta rendelése

A betegség tünetei

Már megvizsgáltuk, hogy melyek azok a tényezők, amik kiválthatják a Candida túlzott elszaporodását, most itt az idő, hogy megnézzük, hogy milyen problémákat okoz, ha e gomba túlzottan elszaporodik a szervezetben.

A Candidát a betegségek nagy illuzionistájának tartják, hiszen bármilyen kórképek képes előidézni: mivel minden szerben képes elszaporodni, ezért szinte képes előidézni az összes létező tünetet. Ezért van az, hogy sokszor a szakembereket is átveri, hiszen első látásra tűnhet egyszerű ételallergiának vagy akár bőrbetegségnek is. Áldozatai eleinte csak rosszul érzik magukat, de nem tudják, hogy ennek mi is tulajdonképpen a kiváltó oka. Később állapotuk tovább romolhat…

Már Hippokratész is feljegyezte, hogy a Candida legtipikusabb tünetei közé a különféle kiütések és a nőknél jelentkező folyás és hüvelygyulladás tartozik. Mindezek ellenére napjainkban általában későn diagnosztizálják a betegséget, aminek a Candida villámgyors terjedése az oka: a szervezetben bárhol képes telepeket alkotni, ennek következtében a test bármely pontján képes elváltozásokat, betegségeket előidézni. Nézzük meg először, hogy melyek a legáltalánosabb tünetei a betegségnek.

A beteg állandó rosszullétre panaszkodik, de ennek nincs valódi oka és a különféle kezelések sem hoznak megoldást. A legyengült immunrendszer következtében a beteg letargiában szenved, fáradékony, rosszkedvű és kimerült. Egyre feledékenyebb, szétszórtabb és bizonytalanabb. A Candidával küszködő egyént nagyon könnyű kihozni a sodrából, hiszen általános rossz közérzetének köszönhetően a tolerancia-küszöbe is sokkal alacsonyabb.

Ha a Candida az emésztőszervrendszerben szaporodik el, akkor a beteg gyomorégést, haspuffadást, gázképződést tapasztalhat. De ezenkívül jelentkezhet alhasi fájdalom, hasi görcs, hasmenés vagy székrekedés is. A betegség komolyabbá válása esetén még gyomorfekély és vastagbélgyulladás is kialakulhat.
Számos női problémát is képes előidézni e betegség: folyás, égő érzés, viszketés jelentkezhet, de nem ritka a gyakori felfázás és a hólyaghurut sem. A Candida beteg képes PMS-tüneteket is produkálni, menstruációja pedig rendszertelenné válik. Súlyosabb esetben méhnyálkahártyája begyulladhat és petefészkén ciszták alakulhatnak ki.

A Candida bőrproblémák okozója is lehet: kiütések, viszkető bőrfelületek, vörösödés jelentkezhet. A férfiaknál prosztatagyulladást idézhet elő, a gyerekeknél hiperaktivitást, álmatlanságot, tanulási nehézségeket okozhat.

Produkálhat látásromlást, izomfájdalmat, allergiás reakciókat válthat ki, hajhullást, testsúlycsökkenést idézhet elő.

Jól láthatjuk, hogy e betegség tünetei rendkívül szerteágazóak. Ha valamelyiket tapasztaljuk, akkor mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat és ha nem találnak semmilyen szervi elváltozást, akkor Candidára kell gyanakodnunk.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!