Kókuszolajjal a Candida ellen

A 2010-es években az egészséges életmód és a reform étrend-irányzatok elterjedésével a kókuszolaj népszerűsége jelentősen nőtt a nyugati országokban. Népszerűsége hazánbkan is jelentősen nőtt a reform étkezési alapanyagok és a natúr kozmetikai összetevők kedvelői körében. De miért is szerepel a kókuszolaj egy, a Candida-fertőzésekkel foglalkozó weboldalon? A válasz: a sokszínűen felhasználható kókuszolaj segítséget nyújthat a Candida kezelésében, terjedésének megakadályozásában.

Kókuszolajjal a Candida-fertőzés ellen

Ahogyan azt áttekintettük, a Candida-diéta első szakaszában a Candida-gomba számára táplálékot jelentő élelmi forrásokat - a cukor- és élesztő tartalmú ételeket - el kell hagynunk. Az olajok tekintetében ebben a periódusban a hidegen sajtolt olajok jelentik a legjobb választást, mivel ezek nem szolgálnak táplálék a gombák számára. Különösen hatékony választás lehet az antifungális összetevőkből felépülő kókuszolaj.

A kókuszolaj és a többi étolaj között egy nagyon lényeges különbség figyelhető meg: míg általában az étolajok hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel, addig a kókuszolaj  közepesen hosszú szénláncokból épül fel. A kókuszolaj továbbá kapril- és laurinsavat is tartalmaz, alkotóelemei tehát hatékony segítséget nyújthatnak a Candida-gomba terjedésének visszaszorításában. 

Szobahőmérsékleten ez az olaj megdermed, ezért a vaj és a margarin helyett is kiválóan alkalmazható.

Hogyan válasszunk kókuszolajat?

A polcokon számos különféle kókuszolaj közül választhatunk: létezik hidegen sajtolt, szűz és finomított változat. A hidegen sajtolt és a szűz olaj nem esett át egy finomító, színtelenítő és szagtalanító folyamaton, a hidegen sajtolt pedig még hőkezelésen sem. Ez a két változat tartalmazza a legtöbb kaprilsavat és laurinsavat, tehát ezek a leghatékonyabbak a Candida kezelése szempontjából - ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezek a változatok nem mindig alkalmasak főzésre és sütésre, ugyanis éppen az említett savak intenzív kókuszos aromát kölcsönöznek az olajnak.

A finomított változatban ugyan kisebb mennyiségben találhatóak meg ezek a jótékony hatású savak, ám ez a típus íztelen és szagtalan, így kiválóan alkalmas bármilyen étel elkészítéséhez. Sütéshez és főzéshez tehát ajánlott a finomított változatot beszerezni, minden más esetben azonban használjuk a hidegen sajtolt változatot, mely 100%-ban tartalmazza a kókusz pozitív tulajdonságait.

Candida diétás termékek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Vélemények (1)