Kókuszolajjal a Candida ellen

A Candida-diéta során hidegen sajtolt olajakat kell használnunk, mivel ezek nem szolgálnak tápanyagul a gombák számára. Azonban mégis az a legjobb, ha étolajunkat kókuszolajra cseréljük. Miért?
A kókuszolaj és a többi étolaj között egy nagyon lényeges különbség figyelhető meg: míg általában az étolajok hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel, addig a kókuszolajban közepesen hosszú szénláncokat találunk. Ezek a közepes láncú trigliceridek kiválóan alkalmasak a Candida gomba elpusztítására. És mivel szobahőmérsékleten ez az olaj megdermed, ezért a vaj és a margarin helyett is kiválóan alkalmazható és ajánlott is alkalmazása.

kokuszolaj

A kókuszolaj ezenkívül nagyszerűen alkalmas a Candida gomba okozta fertőzések gyógyítására is, hiszen számos olyan anyagot tartalmaz, – többek között caprilsavat és laurinsavat – melyek hatékonyan kezelik ezeket a bajokat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kókuszolajat? Azt tudjuk, hogy a polcokon többféle kókuszolaj közül választhatunk: létezik hidegen sajtolt, szűz és finomított változat. A hidegen sajtolt és a szűz olaj nem esett át egy finomító, színtelenítő és szagtalanító folyamaton, a hidegen sajtolt még hőkezelésen sem. Ez a két változat tartalmazza a legtöbb caprilsavat és laurinsavat, tehát ezek a leghatékonyabbak a gomba megölése szempontjából. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy ezek a változatok nem mindig alkalmasak főzésre és sütésre, ugyanis éppen e savak miatt intenzív kókuszos aromájuk van, ami sokszor egy plusz ízt vagy illatot ad ételeinkhez. A finomított változatban ugyan kisebb mennyiségben találhatóak meg ezek a jótékony savak, ám ez a típus íztelen és szagtalan, így kiválóan alkalmas bármilyen étel elkészítéséhez. Vagyis: főzéshez és sütéshez ajánlott a finomított változatot beszerezni, ugyanakkor minden más esetben használjuk a hidegen sajtolt változatot, mely 100%-ban tartalmazza a kókusz pozitív tulajdonságait.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-0% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1790 Ft
1790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!