Máriatövis - természetesen a máj egészségéért

A gyógynövények régóta felhasznált alapanyagok a gyógyászat területén, legyen szó akár kezelésről vagy megelőzésről egyaránt. Segítségükkel természetes módon erősíthetjük a szervezetet, hogy az ellenállóbb lehessen a fertőzésekkel és kórokozókkal szemben. A következőkben a máriatövis tulajdonságait ismerhetjük meg, amely a legrégebb ismert gyógynövényeink egyike

Máriatövis és a méregtelenítés

A máriatövist más néven őszbogáncs, szamárkóró, vagy boldogasszony tövisének is mondják. A májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényének számontartott máriatövis az őszirózsafélék családjába tartozó növény, amelynek májvédő-, illetve tisztító tulajdonságai orvosilag is elismertek. Meleg- és szárazságtűrő növény, amelynek hazája elsősorban a mediterrán térség, de ma már számos helyen termesztik. a máriatövis bíborszínű virága A máriatövis többféle jótékony hatással is rendelkezik, azonban a legfontosabb és legismertebb tulajdonsága, hogy képes a máj egészségét védeni és helyreállítani. A növény kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, amelynek tulajdonságának köszönhetők a jótékony hatásai is.

  • képes csökkenteni a különféle májbetegségekkel járó tüneteket
  • hatékony májvédő és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik 
  • képes ösztönözni a májat arra, hogy saját magát megtisztítsa a méreganyagoktól (alkoholtól, drogoktól, nehézfémektől, higanytól, növényvédő szerektől, antibiotikumoktól, stb.)
  • gyorsítja a májban a fehérjeszintézist

Továbbá a máriatövis pozitívan alkalmazható a különféle bőrbetegségek, többek között a pikkelysömör kezelésére. Serkenti az immunrendszer működését, valamint képes nyugtatni a gyulladt szöveteket. A máj alapvető funkcióinak fenntartásának támogatása pedig segíti a keringés rendszerbe jutó vér tisztulását, amely az egész szervezet egészségének megőrzésére van pozitív hatással

A mai társadalmunkat nagy mértékben jellemzi a rohanó életmód, a stresszel járó mindennapok, így a máriatövis sokak számára nyújthat segítséget. A környezeti hatások, a gyógyszerek fogyasztása, a feszültségekkel teli életmód, az alkohol fogyasztása mind negatív hatással vannak a szervezetünkre. A méregtelenítés tehát sok szervezet számára életmentő lenne.

Máriatövis hatóanyaga

A máriatövis többféle jótékony hatással is rendelkezik az egészségi állapotunkat tekintve, amelyet valójában a növényben található hatóanyagnak köszönhetünk. A silymarin a növény termésében található anyag, amely kiváló antioxidáns. A silymarin antioxidáns hatásainak köszönhetően képes szembeszállni a káros szabad gyökök ellen. Képes a májsejtekben lévő káros szabad gyököket elpusztítani, továbbá emellett rákellenes hatásokkal is bír.

A máriatövis termékek segítségével hatékonyan támogathatjuk a máj egészségét és méregtelenítő folyamatait egyaránt, amelyekhez ma már könnyedén hozzájuthatunk bioboltokban.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1890 Ft
Megnézem

Fitotree ParazitaölőKapszula 60 db (Natur Tanya)

Fitotree Parazitaölő Kapszula 60 db (Natur Tanya)

Gomba-és parazita ellenes, beleértve az egysejtűellenes, vírus- és baktériumölő hatást. Parazita és gombaölő hatóanyagok, melyeket erőteljes fellépés jellemez candida, egysejtű paraziták (protozoák) és férgek ellen.

Ár: 6380 Ft
Megnézem

OCSO Grapefruitmagkivonat + C-vitamin 50ml

OCSO Grapefruitmag kivonat + C-vitamin 50ml

A kivonat igen csekély mennyiségben sikeres volt több száz különböző baktérium, vírustörzs és parazita

Ár: 1290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!